Forløb til børn og unge med skolevægring

Skolevægring er ofte en kompleks problemstilling, der kan have mange forskellige årsager, som f.eks. mangel på selvværd, trivselsproblematikker eller psykosociale vanskeligheder.

Det handler derfor om at opbygge tilliden mellem eleven og skolen, ved hjælp af relationsdannelse, genopbygge selvværd og eventuelle terapiforløb.

Skræddersyede forløb

Heldagsskolen Lindersvold kan tilbyde skræddersyede forløb til børn og unge med skolevægring, da vi har stor erfaring i at arbejde med denne type problematikker.

Et sådant forløb kan indeholde:

• Besøg og undervisning i hjemmet
  • Aktiviteter, der fremmer relationsdannelsen og skaber tillid mellem eleven og de voksne på skolen, som f.eks. ture og udflugter.
  • Gradvis udslusning i et lille, overskueligt klassemiljø, evt. først nogle kortere perioder ad gangen som gradvist øges
  • Periodevis enkeltmandsundervisning ved behov
  • En individuelt tilrettelagt undervisningsplan, der tilgodeser den enkelte elevs faktiske faglige standpunkt og giver mulighed for at opbygge selvtillid i forhold til skolearbejde

En tidligere elev på skolen har skrevet en lille artikel om, hvordan han blev hjulpet ud af sin skolevægring. Du kan læse artiklen her.

Du er altid velkommen til at henvende dig for at høre nærmere om hvilke muligheder vi kan tilbyde til lige netop dig eller dit barn.

BLOG

Læs de seneste artikler her

Turboforløb: En ny start

Nu kan børn og unge med faglige udfordringer i skolen få intensive læringsforløb her på Lindersvold. Erfaringer fra tidligere projekter viser, at korte forløb kan have en langvarig positiv effekt. Læs mere her.

En royal familie flytter ind

Vores nye bier er nyttige, flittige og fascinerende. Vi bruger vores nye flyvende venner i undervisningen, hvor de stimulerer elevernes nysgerrighed og lærelyst. Vi glæder os også til at høste honning hen på efteråret.