Afdelingsleder
Poul Grønhøj
23 95 34 00
poul@lindersvold.dk

”Det handler om at mærke den enkelte”


Poul Grønhøj er daglig leder på Heldagsskolen Lindersvold. Lige nu har han meget fokus på, hvordan elever med skolevægring bliver hjulpet bedst. Og så glæder han sigt til at starte en spritny 0.klasse op. Her er 5 hurtige spørgsmål til skolens daglige ledelse.

 

Hvad optager dig lige nu?

”Lige nu er jeg meget optaget af eksponering. Vi har en del elever med skolevægring, og vi arbejder meget med, hvordan vi bedst eksponerer dem for skolen. Hvordan vi får dem fra hjem eller opholdssted og ind i klassen? Det er jo en hårfin balance, hvor du hverken må gå for hurtigt eller for langsomt frem. Der er ikke to børn, der er ens eller som har den samme historie, så det handler om at mærke den enkelte og tage højde for den situation, han eller hun er i lige nu.”

 

Er der noget, der virker særligt godt?

”Vi skal turde gå rigtig, rigtig langsomt frem. Bittesmå skridt. Vi har haft en elev, der ikke havde gået i skole i to år, da han kom til os. Efter et halvt år var han i stand til at komme i skole to korte dage om ugen, og først efter to år fulgte han et almindeligt skema. Han endte med at tage afgangsprøver, og er i dag videre i ungdomsuddannelse. Det giver en fornemmelse af, hvor lang tid, et skolevægringsforløb kan tage.”

 

Hvorfor har I så meget fokus på natur?

Når vi er udendørs, hvor der ikke er vægge og lofter, de her begrænsende fysiske rammer, oplever vi, at eleverne får en helt anden ro. Det bliver et frirum, hvor for eksempel matematikundervisning får en anden dimension, fordi den tager udgangspunkt i praktiske opgaver og har et konkret mål.

 

Har I noget nyt på programmet?

”Vi er blevet godkendt til 0. klasse, og det er vi enormt spændte på. De sidste år har vi haft rigtig gode erfaringer med børn i indskolingen, så det har føltes naturligt at vi nu også får de alleryngste med.

Vi har netop ansat en ny lærer og vi er i fuld gang med at planlægge et rigtig spændende program, der også her tager udgangspunkt i udeliv og natur, hvor man kan bruge sin motorik og være sammen med vores dyr. Jeg tror, at det er godt for alle børn at være meget ude, men særligt for vores målgruppe er det enormt givende.”

 

Hvad ser du mest frem til i 2021?

Som alle andre ser jeg frem til, at vi igen kan få en normal hverdag. Vi har fysisk undervisning som vi plejer, fordi vi er et specialiseret tilbud. Men jeg glæder mig enormt meget til at vi igen kan komme afsted på studieture og udflugter. Både fordi det er dejligt, når vores elever får nogle gode oplevelser, men også fordi de virkelig knytter gode bånd til lærerne når vi er ude af huset sammen. Helt konkret har jeg et inderligt håb om, at vores traditionsrige sommerteater, hvor vi mødes med de andre skoler i vores netværk bliver til noget.

 

Forløb for børn som har bekymrende skolefravær

“Der er ikke to børn, der er ens eller som har den samme historie, så det handler om at mærke den enkelte og tage højde for den situation, han eller hun er i lige nu.”

ADRESSE

Heldagsskolen på Lindersvold
Lindersvoldvej 5A
4640 Faxe

CVR 32584292

KONTAKT OS

Forstander
Birgitte Bugge
birgitte@lindersvold.dk
51 21 75 59