0. klasse for de yngste · Dagbehandling på Sydsjælland

I foråret 2021 vil også 0.klasses-elever få mulighed for at gå i skole (eller dagbehandling) på Heldagsskolen Lindersvold. Alle elever får et individuelt skoleforløb, hvor naturen er i centrum. Vi er glade for at dette dagbehandlingstilbud for 0. klasse er kommet på plads – og glæder os til at løse opgaver af forskellige slags.

Gode erfaringer med naturnær undervisning

Naturklassen på Lindersvold, der er vores tilbud til elever i indskolingen og på mellemtrinnet, har de sidste år haft succes med at tilbyde et anderledes skoleforløb til børn med særlige behov. Nu er Heldagsskolen Lindersvold blevet godkendt til at optage 0.klasses-elever, og det betyder, at vi fremover kan tilbyde et fuldt skoleforløb, fra 0. til 9. klasse.

Vores lærere har stor erfaring med at arbejde med børn, som har behov for specielt tilrettelagte undervisningstilbud, dvs. det der også kaldes “dagbehandling”. Alle forløb er individuelle og tilrettelagt i en ramme, der omfavner det enkelte barn. Vi styrker barnets nysgerrighed ved at inddrage leg og fysiske aktiviteter i undervisningen.

Fantastiske udendørs faciliteter

Ligesom i vores naturklasse vil vi også i 0. klasse have fokus på natur og praktisk undervisning. Vi har udendørs klasselokaler, en overdækket bålplads, køkkenhave, får, høns heste, hunde og honningbier på stedet og strand og skov i baghaven. Altså gode forudsætninger for at tilbyde varierede skoleforløb med naturen i centrum. Vi oplever nemlig, at elevernes motivation og koncentration bliver bedre i det fri.

Vi arbejder også med sproglig træning, matematisk opmærksomhed, idræt og kreative og musiske færdigheder. Det gør vi både i den daglige undervisning, og når vi deltager i de mange aktiviteter og tilbud på Lindersvold; fx teaterkonkurrencer, kunstuger, højtider, sportsdage og musikkoncerter.

Det er oplagt, at alle disse herligheder skal stilles til rådighed også for de yngste skolebørn – nemlig 0. klasse.

Tilmelding til dagbehandling for 0. klasse starter  i foråret 2021

Lærerrådet er i fuld gang med at planlægge opstarten af 0. klasse på Lindersvold og læreren er allerede fundet. Vi glæder vi os utrolig meget til at kunne tilbyde alle vores faciliteter til de aller yngste børn som har brug for en skræddersyet skolestart med mange aktiviteter og udendørsliv.

Kontakt os meget gerne for yderligere oplysninger.

Dagbehandlingstilbud for 0. klasse
BLOG

Læs de seneste artikler her

Grønne boller på suppen

En fuldtidsansat kok og en deltidsansat gartner skal hæve det kulinariske kogepunkt på Lindersvold. For sund kost og god indlæring hænger sammen når vi skal lære noget nyt.

Fysikundervisning i det fri

Hver torsdag låner vi den lokale kommunes fysiklokaler til vores udskolingselever. Denne gang skulle eleverne først indhente vandprøver fra vores nærliggende strande.

Socialrådgiver
Karin Kambskard